10 gode råd – Porsborgs Take-Away

10 gode råd til hjemmerestauranten

10 gode råd til hjemmerestauranten

Mens Corona-krisen raser står landets restauranter stille. Enormt mange danskere tager heldigvis situationen så alvorlig, at vi pt. oplever en sand take-away bølge, hvor skønne mennesker køber mad som take-away fra restauranterne.

Derfor har vi samlet vores 10 gode råd til, hvordan man kan tage restaurant-oplevelsen med sig hjem. Vi mener nemlig, at på trods af den historiske krise vores verden befinder sig i, må vi simpelthen ikke glemme de gode stunder, de små lysglimt, smilene, grinene og de gode spiseoplevelser.

Råd no. 01

Tag lige et bad

... fordi det er dejligt med rene gæster omkring bordet. Fordi man godt må gøre lidt ekstra ud af det. Og fordi vi, netop i denne tid, skal huske hygiejnen mere end nogensinde før. Ydermere fungerer et bad ofte som et sceneskift, og det er oplagt, nu hvor du skal til at gøre klar i "hjemmerestauranten".

Råd no. 02

Tag hjemmesko på

Okay, hvor ofte kan man få lov til, at tage sine yndlingshjemmesko på, når man skal ud at spise? Det må du i hjemmerestauranten. Hvis det lige netop er det, som gør, at du føler dig dejligt afslappet, så er det helt okay. Det vigtigste er, at alle forhold til en hyggelig oplevelse er tilstede.

Råd no. 03

Dæk op til gæster

Gør dig umage med opdækningen. Det behøver ikke være noget ekstravagant. Små ting såsom, separate tallerkner til forret, hovedret, dessert, har en stor effekt. Man skal heller ikke underkende effekten af servietter, en smule bordpynt eller noget så simpelt som en farvet dug på bordet. Det kan være små ting som skaber den store effekt.

Råd no. 04

Tænd lys

Selvom det "blot" er hjemmerestauranten, skader det ikke, at skabe lidt ekstra hygge. Sluk eller dæmp evt. noget af det elektroniske lys, og tænd et par levende lys. Den rette lyssætning har en enorm stor effekt på den overordnede stemning, så juster hvor du kan, så I får en så hyggelig stemning som muligt.

Råd no. 05

Sæt musik på

Musik kan noget. Brug den rigtige musik til at skabe en sammenhængende, underliggende, hyggelig stemning gennem hele middagen. Hvis du mangler inspiration, har vi samlet en stor del af vores Spotify playlister.

Råd no. 06

Velkomst drink

Gør dig selv, og dine gæster den store tjeneste; lav en god velkomstdrink! Det kan være en god saft med bobler, det kan være en god vin det kan være en speciel øl. Vigtigt er det, at man får en god start på den oplevelse man sammen står overfor. Her er velkomstdrinken rigtig god.

Råd no. 07

Varm din mad og anret til servering

Din take-away mad skal have det sidste skud kærlighed. Den del er du afsender på, og det er en vigtig opgave. Sørg for at maden er varm. Overvej hvordan du vil anrette maden, så det ser indbydende ud. Husk at en stor del af en madoplevelse faktisk starter med øjnene.

Råd no. 08

Skål og nyd middagen

Sæt jer til bords. Maden er klar, og hyggen kan sænke sig. Husk, at spiseoplevelsen er social, så kig hinanden i øjnene, løft jeres glas – uanset om der er vin eller vand i – og skål med hinanden. Det er en dejlig tradition, og skaber en en dejlig start på en fælles madoplevelse.

Råd no. 09

Husk kaffen

Kaffen er vigtig. Hvis man er kaffedrikker, forståes. En varm drik ovenpå en madoplevelse, gør sig altid godt. Her kan te naturligvis også være en mulighed. Om man har udstyret til, at lave specialkaffe er ikke afgørende. En rigtig god bryg er aldrig af vejen, uanset hvilket udstyr kaffen er lavet på.

Se evt. vores udvalg af kaffe her:

Råd no. 10

... og desserten

Vi er ved vejs ende. Og ingen middag må afsluttes uden en dessert! Vi foreslår en lækker cremet chokolade-dessert. Den går godt til kaffen, og så har chokolade en helt magisk virkning på menneskers humør. Og bedre måde, at kunne afslutte dagen på, findes vel egentlig ikke!